Burnham Park Redevelopment

Burnham Park Redevelopment

CLIENT: Burnham Parish Council
BUDGET: £—

540true thumbnails topleft 540false false 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 0
    Burnham Park
  • 5000 fade false 60 bottom 0
    Burnham Park
  • 5000 fade false 60 bottom 0
    Burnham Park
 
 
 

 

Jessop & Cook were invited to submit an outline scheme in a limited competition run by Burnham Parish Council. The brief was for a new community building to include flexible hall space, meeting rooms and offices, and a small cinema with cafe to serve the town.

Our scheme aims to create a positive new landmark that would serve as a community hub for Burnham. It is a contemporary design with massing and materials carefully employed to sit comfortably in sensitive parkland surroundings.

The plan boasts a logical layout based around a central shared foyer, making the different spaces easy to find and circulate, even for the first time visitor. It also allows the different spaces in the building to remain both flexible and secure, as they can close off when not in use.