Hexham Community Centre

Hexham Community Centre

CLIENT: Reading Borough Council
BUDGET: £350K

540true thumbnails topleft 540true true 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 0
    Hexham Road Community Centre
  • 5000 fade false 60 bottom 0
    Hexham Road Community Centre
  • 5000 fade false 60 bottom 0
    Hexham Road Community Centre
 
 
 

 

This community building came about through the committment and determination of a group of residents. They initally contacted Jessop and Cook through the RIBA’s client advisory service.

With support from Reading Borough Council and with other grants and local fund raising it was possible to secure funding to take the scheme forward. We worked in close consultation with the residents, through a series of workshops to develop the design.

Key elements of the scheme include:

  • A low roofline to avoid obstructing views
  • Windows positioned to achieve good surveillance
  • Exceeding the regulations for acoustic design – to avoid
    disturbance of neighbouring residential properties.
  • Roof top vents to naturally ventilate the main halls.